Pikok: Filet z piersi z papryką, drobiowy

Nazwa: Wędlina z połączonych kawałków mięsa z fileta z piersi z kurczaka z papryką, parzona, pieczona, w plastrach

Skład:

  • 97% mięso z fileta piersi kurcząt
  • sól 2,6%
  • glukoza
  • 0,4% płatki papryki suszonej
  • przyprawy (w tym gorczyca)
  • Stabilizator: Difosforan – E450 – ok
  • Stabilizator: Trifosforan – E451 – ok
  • Przeciwutleniacz: askorbinian sodu – E301 – ok
  • Substancja konserwująca: azotyn sodu – E250 (składnik peklosoli)zawroty, bóle głowy, zakazany w wielu krajach, w Polsce zakazany w produktach dla dzieci poniżej 6 miesiąca życia. Możliwe działanie rakotwórcze.

Chyba komentarz zbędny 🙂 Starajmy się unikać peklosoli – można ją w produkcji zastąpić innymi składnikami.

Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *