Dr. Oetker: Guseppe Pizza z szynką i pieczarkami

Witam 🙂 Dzisiaj „niebezpieczna” mrożonka, uwielbiana przez polaków pizza.

Nazwa: Dr. Oetker Guseppe Pizza z szynką i pieczarkami
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Skład:
– mąka pszenna,
– woda,
– 10% ser (edamski, mozzarella),
– 8% szynka (mięso wieprzowe, woda, skrobia modyfikowana, sól, białko sojowe, glukoza, cukier, stabilizatory (trifosforany E450 ok, polifosforany E452 ok, azotyn sodu E250 – zawroty, bóle głowy, zakazany w wielu krajach, w Polsce zakazany w produktach dla dzieci poniżej 6 miesiąca życia.),
– substancja zagęszczająca (karagen), E407 – substancja rakotwórcza, powoduje wrzody jelita grubego
– aromaty,
– przeciwutleniacz (askorbinian sodu)), E301 – ok
– 7% pieczarki,
– koncentrat pomidorowy,
– tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony,
– cebula czerwona,
– olej roślinny rzepakowy,
– drożdże piekarskie,
– sól,
– cukier,
– skrobia modyfikowana,
– przyprawy,
– mleko odtłuszczone w proszku,
– aromaty,
– hydrolizowane białka roślinne,
– maltodekstryna,
– barwnik (karoteny),
– cukier karmelizowany,
– aromat dymu wędzarniczego

Dodatek którego szczególnie unikam jak ognia – karagen, do tego konserwanty w tym azotyn sodu. Cóż jeszcze można chcieć, aby nie kupować tej pizzy ?
Ciekawostka: nie każda pizza Guseppe zawiera karagen, zależnie od smaku 😉

Ten smak jednak ODRADZAM !

Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *