Frito Lay: Cheetos Ketchup

Witam 🙂

Nazwa: Cheetos Chrupki kukurydziane o smaku ketchupowym
Producent: Frito Lay Poland Sp. z o.o.
ul. Zachodnia 1
05-825 Grodzisk Mazowiecki

Skład:
– kasza kukurydziana 68%,
– olej roślinny rzepakowy,
– preparat aromatyzujący [mąka pszenna, fruktoza, cukier, aromaty (zawierają mleko) wzmacniacze smaku:
1. glutaminian monosodowy, E621 – paplitacje serca, bóle głowy, astma, uszkodzenia mózgu itd
2. guanylan disodowy, E627 – niezalecany dzieciom,
3. inozynian disodowy, E631 – niezalecany dzieciom, (a ciekawe kto głównie je te chrupki?)
maltodekstryna, hydrolizowane białko roślinne (zawiera soję), barwnik (ekstrakt z papryki), kwas (kwas cytrynowy), regulator kwasowości (octany sodu), przyprawy],
– sól

Nic nowego w tej firmie, czyli byle co do środka wrzucić, byle wzmocnić smak i niech jedzą jak opętani i się trują… bo przecież dodatki legalne, a że szkodliwe, to co to komu przeszkadza ?

 

Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *